top of page

"Der e høyre te" – lydinstallasjon (Anlaug Nørstebø)

 

I sommår fær Tinn Museum ei stemme. Hyør ette!

 

Lydinstallasjonen "Der e høyre te" gir Tinn Museum muligheten til å dele sine skjulte historier på en helt ny måte. Ved hjelp av QR-koder, blir publikum invitert til en unik, interaktiv opplevelse. Disse kodene er integrert i broderier spredt rundt på museet.

Når besøkende skanner QR-kodene med mobiltelefonene sine, åpnes en verden av lydfortellinger som gir nytt liv til museets utstillinger. Gjennom disse fortellingene, får museet muligheten til å formidle historier som tidligere har vært skjulte. "Der e høyre te" er mer enn bare en guidet tur; det er en dypere forbindelse mellom fortid og fremtid, mellom museet og publikum. Hva drømmer Tinn Museum om for fremtiden? I denne lydinstallasjonen gis museet en sjanse til å dele sine visjoner og skape en berikende opplevelse. Ønsket er å inspirere besøkende til å se museet med nye øyne og lytte med nye ører, og dermed bidra til en dypere forståelse og verdsettelse av vår felles kulturarv. Lydinstallasjonen er laget av Anlaug Nørstebø, lokal dramapedagog og scene-/fortellerkunstner, med hjerte for kultur og tradisjonskunst i Tinn.

 

Rjukan Solarpunk Academy inviterer alle til å oppleve Tinn Museum på en måte de ikke har gjort før, i en sammensmeltning av historie og teknologi, fortid og fremtid.

Vælkommin ska ‘ru vørå te "Der e høyre te" – ei reise i tid, og rom.

 

Anlaug Nørstebø: a dramaeducator, performance artist and textile artist who has long been involved in the art & culture scene of Tinn.

DSC_1801.JPG
bottom of page